Freelance Product Owner

Al meer dan negen jaar werk ik als Product Manager en Product Owner in agile software omgevingen. In deze jaren heb ik B2B en B2C platformen gebouwd voor online advertising. Ik heb ervaring met cross-functionele teams (zowel distributed als inhouse) in start-ups en scale-ups. Ik ben gek op technologie en hou ervan om te kijken hoe processen op een slimme, efficiƫnte manier kunnen worden ingericht.
Daarnaast ben ik ook certified scrum master en heb ik gewerkt als QA engineer.

Wat ik belangrijk vind in de rol van Product Owner:

  • Transparantie. Laat de rest van het bedrijf weten waar we mee bezig zijn en hoe ver we zijn.
  • Prioriteren (Prioritize until it hurts)
  • Valideren (Assumption is the mother of all f*ckups)

De eindgebruiker staat altijd centraal maar performance, security en wetgeving mogen niet vergeten worden bij het bouwen van een goed product.

Ik heb gemerkt dat iedere organisatie een andere definitie hanteert van zowel Product Managers als Product Owners. In mijn ogen is een Product Manager iemand die de strategie en visie van een product beheert. Hij/zij zet de stip aan de horizon. Een Product Owner is degene die deze strategie behapbaar en inzichtelijk maakt voor het development team. Dit doet hij/zij door de backlog te beheren, epics en user stories te schrijven, feedback van stakeholders te verzamelen en op day-to-day basis met het development team aan het werk is. De product owner is onderdeel van het scrumteam; de product manager niet.

 

Boeken en blogs waar ik mijn inspiratie uit haal:

Is je interesse gewekt, neem dan Contact met me op.